Skip to main content
Over ons

Specialist op het gebied van digitale duur-zaamheid

Wij ondersteunen organisaties bij het oplossen van het vraagstuk digitale duurzaamheid binnen het informatielandschap. Thema’s als de Archiefwet, Wet Open Overheid (Woo), Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO), Cultureel Erfgoed, preserveren, toegankelijkheid, kwaliteit en betrouwbaarheid: het zijn onderwerpen waar wij dagelijks mee te maken hebben. Inmiddels heeft DiVault ruim 60 organisaties (gemeenten, waterschappen, erfgoedorganisaties, musea) onder contract voor gebruik van ons e-depot en/of pre-depot platform.

Trots op onze klanten:

Dankzij meer dan 10 jaar ervaring snappen we uw uitdagingen

60
Gemeenten, waterschappen & archieven kozen voor ons
155
Verschillende bestandsformaten
700
Gebruikers van het platform
6000000
Duurzaam bewaarde bestanden

Neem contact op met één van onze aanspreekpunten

Duurzame samenwerkingen met partners

DiVault heeft een aantal partners.

De Stichting Digitale Duurzaamheid borgt de continuïteit van de e-depotdienst van DiVault.

R5-projects ondersteunt sinds 2006 haar klanten, binnen de overheid en het bedrijfsleven, met IT-advies, informatie en storagestrategie en -architectuur, archivering, certificering, project- en interim-management. Sinds 2015 zijn alle activiteiten volledig gericht op dienstverlening op het thema digitale duurzaamheid/archiveren.

BIT is een Nederlandse zakelijke internet serviceprovider die gespecialiseerd is in colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing. BIT levert aan kwaliteitsbewuste organisaties de ruggengraat voor hun IT- en internet-infrastructuur.

Centric en DiVault werken samen op het gebied van het duurzaam bewaren van digitale informatie vanuit de Centric bronapplicaties.

Datacore is onze partner voor integer bewaren van de klantdata.

Daarom kiezen organisaties voor DiVault

100% Nederlands

Zowel DiVault als BIT, de datacenter-dienstverlener waar de apparatuur is gehuisvest, zijn volledig in handen van Nederlandse aandeelhouders. De USA Patriot/Cloud Act, waarbij de Amerikaanse overheid zich mogelijk toegang kan verschaffen tot informatie in beheer van bedrijven met Amerikaanse aandeelhouders, is dan ook niet van toepassing voor informatie die bij DiVault wordt gearchiveerd.

ISO27001/ ED3/ BIO

Het DiVault e-depot is volledig ISO27001 gecertificeerd. Niet alleen de Nederlandse datacenters waar de datasystemen staan, maar ook de ontwikkeling van de e-depotsoftware en het beheerproces van de e-depotdienstverlening voldoen aan alle ISO27001 richtlijnen. DiVault werkt in overeenstemming met de richtlijnen van Eisen Digitaal Duurzaam Depot (ED3). Een uitgebreid preserveringsbeleid is hier onderdeel van. De e–depot clouddienst voldoet ook aan de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO), uitgaande van basisbeveiligingsniveau 2 (BBN2).

Stichting borgt continuïteit van de e-depotdiensten

Stichting Digitale Duurzaamheid borgt de continuïteit van de e-depotdiensten van DiVault. Klanten van DiVault worden uitgenodigd om donateur te worden van de stichting. De stichting is eigenaar van de systemen waar de klantdata wordt opgeslagen. Bij een eventueel faillissement van DiVault kan de stichting de dienstverlening minimaal 6 maanden voortzetten. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van onze klanten zoals gemeenten en archieven.

Milieu-impact van onze opslag en gebruik van data

De netwerkgroep Green IT binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) berekende aan de hand van het platform Delpher de milieu-impact van opslag en gebruik van digitaal erfgoed. Wij hebben dit voor ons eigen platform ook berekend.

Voor de berekening is gebruik gemaakt van de metingen in ons datacenter, de energiegegevens van ons datacenter en de gemiddelde rekengegevens uit het voornoemde rapport. De berekende footprint van onze digitale archiefoplossing is: 0.47 kg CO2/dag ≈ 172,5 kg CO2/jaar. Volgens de gegevens uit de rapportage “De CO2-impact van opslag en gebruik van digitaal erfgoed” staat dit gelijk aan:

 

  • 870 km autorijden;
  • De opname van CO2 van 9 bomen gedurende 1 jaar;
  • Minder dan 1 keer vliegen van Amsterdam naar Parijs;
  • De uitstoot van 0,02 huishoudens

Lees meer op de website van het Netwerk Digitaal Erfgoed

Vacatures

Kom ook werken bij DiVault

DiVault bestaat uit een team van zowel jonge als zeer ervaren enthousiaste medewerkers die zich volledig en uitsluitend richten op het vraagstuk Digitale Duurzaamheid en het e-depot. Wij zijn hiermee uniek in de Nederlandse markt. Wil je ook bij ons werken? Check dan hieronder onze vacatures.