Over DiVault

Visie

DiVault heeft de ambitie om hét Kennis- en diensteninstituut voor Digitale Duurzaamheid van Nederland en Vlaanderen te worden !

Wij werken met informatie die belangrijk is voor onze samenleving. Thema's als Wet Open Overheid, Open Data, Algemene Verordening Gegevensbescherming, Cultureel Erfgoed,  Conserveren/preserveren, Toegankelijkheid, Kwaliteit en Betrouwbaarheid: zijn onderwerpen waar wij dagelijks mee te maken hebben.  

In eigen beheer is, met gebruik van  moderne/flexibele OpenSource software tools en op basis van de Open Archival Information System (OAIS) architectuur, een E-depot platform ontwikkeld.. Om maximaal grip te houden op de te archiveren informatie is bewust gekozen voor eigen opslag systemen binnen Nederlandse datacenters. Hiermee worden invloeden zoals de Patriot Act, Cloud Act, Brexit en ook de verschillen in wetgeving binnen de Europese Unie landen, uitgesloten.

DiVault werkt en ontwikkelt intensief samen met haar klanten (overheden, culturele en nationale instituten) aan oplossingen om, niet alleen essentiele informatie veilig te stellen, maar ook met het creëren van nieuwe diensten op basis van deze informatie. Samen met dezelfde  klanten is de Stichting Digitale Duurzaamheid opgezet om de dienstverlening te borgen voor de toekomst.

Inmiddels heeft DiVault ruim 40 Instellingen (gemeenten, erfgoedorganisaties, musea) onder contract voor gebruik van haar E-depot.

ISO27001 Het DiVault E-depot is volledig ISO27001 gecertificeerd. Niet alleen de Nederlandse datacenters waar de datasystemen staan maar ook de ontwikkeling van de E-depot software en het beheerproces van de E-depot dienstverlening voldoen aan alle ISO27001 richtlijnen. 

DiVault bestaat uit een team van zowel jonge als zeer ervaren enthousiaste medewerkers dat zich volledig en uitsluitend richt op het vraagstuk Digitale Duurzaamheid - E-depot en is hiermee uniek in de Nederlandse markt. 

Kernactiviteiten:

  1. Het organiseren en standaardiseren van informatie vanuit de bron (applicatie) en het vervolgens overbrengen naar een duurzame digitale omgeving (E-depot). Ondersteuning bij de inrichting van organisatie en processen rond digitale duurzaamheid.

  2. Het beheren en preserveren van digitale informatie voor de (zeer) lange termijn binnen een eigen E-depot cloud archief volgens (inter)nationale standaarden.

  3. Het toegankelijk maken van digitale informatie vanuit het E-depot. Het ontwikkelen van nieuwe/verbeterde diensten op basis van informatie vanuit het digitaal archief.

Partners

Achter DiVault staan: Stichting Digitale Duurzaamheid, R5-projects en BIT.

De Stichting Digitale Duurzaamheid borgt de continuiteit van de E-depot dienst van DiVault. Klanten van DiVault worden uitgenodigd om donateur te worden van de stichting. De stichting is eigenaar van de systemen waar de klantdata wordt opgeslagen. Bij een eventueel faillisement van DiVault kan de stichting de dienstverlening minimaal 6 maanden voortzetten. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van het RHC Eindhoven, Gemeente Breda, Gemeente Coevorden en DiVault. Iedere donateur kan toetreden tot het bestuur.

DiVault is onderdeel van R5-projects BV. R5-projects ondersteunt sinds 2006 haar klanten, binnen de overheid en het bedrijfsleven, met IT-advies, informatie en storagestrategie en -architectuur, archivering, certificering, project- en interimmanagement. Sinds 2015 zijn alle activiteiten volledig gericht op dienstverlening op het thema digitale duurzaamheid/archiveren.

BIT is een zakelijke internet service provider die gespecialiseerd is in colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing. BIT levert aan kwaliteitsbewuste organisaties de ruggengraat voor hun IT- en internet-infrastructuur. Betrouwbaarheid is het uitgangspunt van onze dienstverlening, zodat onze klanten zich zorgeloos met hun kernactiviteiten bezig kunnen houden. BIT onderscheidt zich door een hoog kennisniveau, jarenlange ervaring en een pragmatische aanpak.

Parlaeus heeft zichzelf als opdracht gegeven om integrale besluitvorming digitaal te ondersteunen. Dat doen zij door met een slimme online oplossing waarmee de informatiepositie van alle betrokkenen (politici, ambtelijk apparaat én inwoners) verbetert. Voor het duurzaam bewaren van de informatie maakt Parleaus gebruik van het DiVault DDB/E-depot.

Centric is een ervaren en betrokken IT-partner voor gemeentelijke instellingen. Met onze applicaties en services ondersteunen we de decentrale overheid al meer dan 25 jaar in ieder beleidsveld. Ons doel? Ervoor zorgen dat overheden worden ontlast en zich op hun kerntaken kunnen richten. Centric en DiVault werken samen op het gebied van het duurzaam bewaren van digitale informatie vanuit de Centric bronapplicaties.

Vacatures

Data engineer/specialist

Meer en meer klanten stellen hun kritische informatie veilig in het DiVault duurzaam digitaal depot (DDB). Deze informatie komt uit veel verschillende bronsystemen en heeft ook verschillende vormen (document, video, geo etc). Wij ondersteunen onze klanten om hun data op orde te brengen, op te schonen, duurzaam te organiseren en uiteindelijk op te nemen in het DiVault DDB. Aangezien het zeer belangrijke en kritische informatie betreft is dit een zorgvuldig, kwalitatief hoogwaardig proces. Wij zijn op zoek naar versterking van ons team van data-specialisten. Ben jij een datafanaat, werk je zorgvuldig, zelfstandig en procesmatig. Ben je resultaatgericht. Wil je werken in een jonge groeiende onderneming waar jou bijdrage telt, dan ben jij de persoon die wij zoeken. Denk en werkniveau HBO/MBO-4.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten stuur dan je CV op naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nodigen we je graag uit voor nadere kennismaking.

DiVault is op zoek naar een Operations Manager/Project Manager

Ter versterking van ons team is DiVault op zoek naar een Operations Manager met achtergrond van informatiemanagement en of archivering. Het aantal klanten van DiVault neemt toe en wij willen zorgen dat deze klanten blijvend tevreden zijn over onze dienstverlening. Daarbij willen wij onze E-depot gebruikers intensiever ondersteunen bij het ontwikkelen van deze voorziening binnen het informatielandschap van de lokale overheid. De operation manager is verantwoordelijk voor de lopende contracten, (bege)leidt nieuwe implementatie projecten, adviseert klanten op het gebied van archief-informatievraagstukken, borgt ons serviceniveau en de bijbehorende certificering en ondersteunt het aanbestedingsproces. Wij zoeken mensen die zelfstandig kunnen en willen werken en actief mee willen denken aan de bouw en ontwikkeling van onze producten en diensten. De functie biedt veel flexibiliteit en bouwt op eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Op termijn behoort participatie tot een mogelijkheid. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

Meer informatie via Hans Mannaert: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 085-0090330

Stage of afstuderen bij DiVault

Het onderwerp van het verduurzamen en bewaren van digitale informatie is vol in ontwikkeling. Daarom is er altijd behoefte voor onderzoek, samen met klanten, naar vraagstukken rond het opnemen en preserveren van specifieke datamodellen. Ideale plek voor een stagiair of afstudeerder HBO/WO (technische) informatica die onder begeleiding van één van onze ontwikkelaars, meedenkt/werkt/ontwikkelt aan tooling/modules als uitbreiding op ons E-depot platform.

Meer informatie via Sybolt van der Schoot: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 085-0090333

DiVault is op zoek naar een Python Developer

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Python developer die mede verantwoordelijk wil zijn voor het ontwikkelen van onze innovatieve cloud oplossing voor een kennismarkt die zich rap vernieuwd. Ben jij technisch begaan, leergierig, onderzoekend, resultaatgericht en zie je jezelf als verantwoordelijk en zelfstandig dan ben je bij ons aan het goede adres. DiVault is een jonge vooruitstrevende onderneming, zowel qua techniek als organisatie, die zich beweegt in een markt met interessante (technische) uitdagingen. Inmiddels hebben wij naam gemaakt als de specialist/service provider op het gebied van digitale duurzaamheid binnen de overheid en het cultureel erfgoed.

Wij werken met maatschappelijk belangrijke informatie en de vraagstukken die wij oppakken dienen niet alleen de overheid maar vooral het publiek en onze maatschappij in het bijzonder. Thema's als Open Overheid, OpenData, Cultureel Erfgoed, Informatie voor de eeuwigheid, Conserveren/preserveren, Toegankelijkheid, Kwaliteit, Betrouwbaarheid maar ook BigData en Data-analyse: zijn onderwerpen waar wij dagelijks mee te maken hebben.

Wij onderzoeken, werken en ontwikkelen  intensief samen met onze klanten (non-profit, culturele instellingen, nationale instituten) aan oplossingen om, niet alleen essentiele informatie veilig te stellen, maar ook informatie inzichtelijk en toegankelijk te maken. Samen met onze klanten hebben wij de Stichting Digitale Duurzaamheid opgezet om onze dienstverlening en de samenwerking te borgen voor de toekomst.

Meer informatie via Michiel Scholten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 085-0090330

DiVault is op zoek naar een Relatiemanager Overheid & Zorg

Ter versterking van het team is DiVault op zoek naar een Relatiemanager voor de overheids- en gezondheidszorgmarkt. Met inmiddels meer dan 50 lokale overheden als klant heeft DiVault een sterke positie verworven binnen de overheid. Graag willen wij deze positie verbreden en uitbreiden naar markten waar het vraagstuk van digitale duurzaamheid essentieel is voor de bedrijfsvoering. Binnen de gezondheidszorg is dat zeker het geval. Wij zoeken een Relatiemanager met een sterk netwerk op het gebied van informatietechnologie binnen de gezondheidszorg en/of de overheid. Ben je die professional en wil je meewerken aan de verdere ontwikkeling van onze dienst en organisatie neem dan contact met ons op. 

Meer informatie via Hans Mannaert:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 085-0090330

Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

  • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
  • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
  • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.