Over DiVault

Achtergrond

DiVault is onderdeel van R5-projects BV. R5-projects is een onafhankelijk adviesorganisatie en is opgericht in 2006. R5-projects is specialist op het gebied van vraagstukken rond (technische) aspecten van de informatie architectuur waaronder het proces digitaal archiveren.

In 2012 is R5-projects gestart met DiVault als serviceorganisatie op het gebied van digitale duurzaamheid. Na een uitgebreide marktanalyse werd een E-depot in eigen beheer ontwikkeld.

Inmiddels bestaat DiVault uit een onafhankelijk team van zowel jonge als zeer ervaren enthousiaste medewerkers dat zich volledig en uitsluitend richt op het vraagstuk Digitale Duurzaamheid - E-depot en is hiermee uniek in de Nederlandse markt. Sinds de start hebben dan ook meer dan 60 gemeenten, waterschappen, musea en erfgoedinstellingen gebruik gemaakt van de kennis en/of het E-depot van DiVault. Het komend jaar zal DiVault verder verzelfstandigd worden en zijn wij op zoek naar uitbreiding van het team.

Doelstelling van DiVault is het duurzaam preserveren, beheren en ontsluiten van cultuurhistorisch of economisch waardevolle digitale informatie. Hierbij richten wij ons specifiek op de 3 volgende kernactiviteiten:

  1. Het ontkoppelen van digitale informatie vanuit hun bronomgeving (applicatie) naar een standaard formaat en het vervolgens overbrengen naar een E-depot. Ondersteuning bij de inrichting van organisatie en processen rond het E-depot.

  2. Het beheren en preserveren van digitale informatie voor de (zeer) lange termijn binnen ons eigen E-depot cloud archief.

  3. Het beschikbaar stellen van digitale informatie op een gebruikersvriendelijke manier. Het ontwikkelen van nieuwe/verbeterde diensten op basis van informatie vanuit het digitale archief.

DiVault levert dus niet alleen een digitale archiefdienst (E-depot) maar ondersteunt haar klanten gedurende het gehele proces van: hoe implementeren wij een E-depot in onze huidige informatielandschap en beheer omgeving. Hoe ontsluiten wij informatie vanuit de bestaande bronapplicaties. Het duurzaam bewaren in het E-depot zelf en het toegankelijk maken van de informatie vanuit het E-depot.

Partners

Achter DiVault staan: Stichting Digitale Duurzaamheid, R5-projects, Solcon en D-centralize.

De Stichting Digitale Duurzaamheid heeft als doel de continuiteit te borgen van de E-depot dienst van DiVault. Klanten van DiVault worden uitgenodigd om donateur te worden van de stichting. De stichting gaat overeenkomsten aan met toeleveranciers van DiVault maar doet ook, samen met haar leden, onderzoek naar vraagstukken binnen het domein van duurzaam digitaal archiveren. Uitkomsten van deze onderzoeken kunnen gebruikt worden voor de ontwikkeling van de het E-depot van DiVault.

R5-projects ondersteunt sinds 2006 haar klanten, binnen de overheid en het bedrijfsleven, met IT-advies, informatie en storagestrategie en -architectuur, archivering, certificering, project- en interimmanagement. R5-projects werkt samen met 60 top IT en informatiespecialisten die ruim hun sporen hebben verdient binnen zowel de overheid als zakelijke markt.

Solcon is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in Datacenter en netwerkdiensten en is gevestigd in Dronten. Dit doen zij ook voor DiVault. De hardware systemen van DiVault staan in de twee datacenters van Solcon in Apeldoorn en Dronten. Solcon levert fysieke hardware ondersteuning op de DiVault omgeving en samen met DiVault engineers bemannen zij de servicedesk.

D-centralize is een innovatief Nederlands Software bedrijf te Eindhoven. D-centralize heeft veel kennis op het gebied van software ontwikkelling met OpenSource producten. D-centralize ondersteunt DiVault bij de ontwikkeling van de DiVault archief beheeromgeving.

Vacatures

DiVault is op zoek naar een Medior Python Developer

Ter versterking van ons team is DiVault op zoek naar een medior Software developer met belangstelling voor digitale archivering. We zoeken een software developer met ervaring in Python en Java(open source) ten behoeve van data preservering en beschikbaarstellen. Kennis van Enterprise Search (Solr, Elastic Search) en storage technologien is een pre. Wij zijn op zoek naar een (jonge) enthousiaste medewerker (parttime is mogelijk) die met ons mee wil groeien in een nieuwe snel ontwikkelende markt.
Wij zoeken mensen die zelfstandig kunnen en willen werken en actief mee willen denken aan de bouw en ontwikkeling van onze producten en diensten. De functie biedt veel flexibiliteit en bouwt op eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Op termijn behoort participatie tot een mogelijkheid.

Meer informatie via Sybolt van der Schoot: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 085-0090333

DiVault is op zoek naar parttime Software developers HBO/WO

Ter versterking van het team is DiVault op zoek naar parttime Software developers/studenten (technische) Informatica liefst met ervaring met ontwikkeltalen zoals Python en Java. Wij zijn op zoek naar een (jonge) enthousiaste medewerker (parttime) die met ons mee wil groeien in een nieuwe snel ontwikkelende markt.

Meer informatie via Sybolt van der Schoot: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 085-0090333

DiVault is op zoek naar een Informatie Consultant / Digitale Archivaris

Ter versterking van ons team is DiVault op zoek naar een Informatie Consultant / Digitale Archivaris met een sterke technische bagage. Het aantal klanten dat gebruik maakt van het E-depot van DiVault neemt gestaag toe. Om nog beter de kwaliteit te borgen van onze dienstverlening zijn wij op zoek naar een innovator/adviseur die net als de rest van het team, streeft naar een zeer tevreden klant. Heb je ervaring of interesse in het snijvlak van informatie management, archivering, het digitaal archief, organisatie en processen. Wil je mee ontwikkelen aan een nieuwe innovatieve oplossing en onderneming neem dan contact met ons op.

Meer informatie via Hans Mannaert: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 085-0090330

┬ę 2018 DiVault / Radstaak Media Support