Nieuws

 • Historisch centrum Limburg krijgt e-depot van DiVault

  Logo gemeente tilburg 11 augustus 2023: Nieuwe klant Historisch centrum Limburg

  Wij zijn verheugd om te melden dat we per augustus 2023 een samenwerking hebben met het Historisch Centrum Limburg (HCL). Op maandag 31 juli werd de overeenkomst getekend en uiteraard hoorde daar ook een feestelijke taart bij. Op de foto staan directeur HCL Lita Wiggers met directeur van DiVault Hans Mannaert. We gaan binnenkort aan de slag met het duurzaam bewaren van alle digitale archieven van het historisch centrum en de aangesloten zorgdragers. Bij de ondertekening waren ook aanwezig Guido Dorssers (adviseur archieven en collecties – coördinator e-depot) en Jeroen Bregman (adjunct- directeur HCL).

  Het HCL biedt momenteel diensten op het gebied van inspectie en/of advies aan de volgende decentrale overheidsorganisaties: de Provincie Limburg, de gemeenten Beekdaelen (deels), Eijsden-Margraten, Brunssum, Gulpen-Wittem, Heerlen, Landgraaf, Maastricht, Meerssen, Simpelveld, Valkenburg a/d Geul, Vaals, Voerendaal en de Gemeenschappelijke Regelingen ISD BOL, ISD Kompas, GGD Zuid Limburg, de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, Kredietbank Limburg en Het Gegevenshuis.

  Fotocredit: Michiel Scholten
 • Gemeente Tilburg kiest pre-depot van DiVault

  Logo gemeente tilburg11 juli 2023: Nieuwe klant Gemeente Tilburg neemt pre-depot van DiVault af

  De gemeente Tilburg heeft na een selectieronde gekozen voor het pre-depot van DiVault als data-archief voor de gemeente. Het pre-depot zal in eerste instantie worden ingezet voor het veiligstellen van informatie uit systemen die verouderd zijn of vervangen worden. De gemeente Tilburg kan daarmee een compleet en betrouwbaar beeld van het verleden opleveren voor reconstructie en hergebruik, zonder dataverlies of verminking van data. De gemeente zocht een partner die pro-actief advies geeft en voldoende kennis heeft om de kwaliteit van een data-archief te garanderen.

  Per 31 januari 2023 had de gemeente Tilburg 227.794 inwonerswaarmee het de zevende gemeente van Nederland is. De gemeente won dit jaar nog de OD- kwaliteits-award voor beste gemeente op het gebied van digitale transformatie (overgang naar MS365). Deze award werd uitgereikt door OD, hét vakblad voor de Informatieprofessional bij de overheid.

 • A2-Samenwerking zet alle informatie-objecten van zaaksysteem Verseon in pre-depot

  A2 gemeenten logo goed4 juli 2023:  Dossiers zaaksysteem Verseon in pre-depotomgeving van A2-Gemeenten

  De afgelopen maanden is door het team van Samenwerking A2-Gemeenten en de data-engineers van DiVault hard gewerkt aan het opschonen en overzetten van het zaaksysteem 𝐕𝐞𝐫𝐬𝐞𝐨𝐧 (Visma Circle) naar het pre-depot. Alle milieudossiers, persoonskaarten en overige dossiers zijn nu op de juiste manier gemapt, gemigreerd en veiliggesteld in de eigen duurzame bewaarplaats van de A2-gemeenten. Binnen deze omgeving kunnen stukken te zijner tijd worden vernietigd of volgens de Archiefwet eenvoudig geautomatiseerd worden overgebracht naar het e-depot van het RHC Eindhoven. Meer weten? Over een paar weken zal een interview online staan met de DIV-coördinator van A2-Samenwerking over de werkwijze. 

 • Webinar archivering Centric Leefomgeving/ DiVault (pr)e-depot

  IJsselstein16 juni 2023: Pre-depot DiVault sluit aan op Centric Leefomgeving

  Dinsdag gaf onze CTO Sybolt van der Schoot een demo tijdens het Webinar ‘Archivering in Centric Leefomgeving’ van onze partner Centric. Van der Schoot laat zien hoe het (pr)e-depot van DiVault goed aansluit bij Centric Leefomgeving, de onlinedienst voor overheden bij vergunningverlening, toezicht en handhaving. De te archiveren informatie wordt geëxporteerd (MDTO) en opgenomen in de digitale bewaarplaats van DiVault. Het webinar terugkijken? Klik dan hier: Webinar Archivering in leefomgeving | Centric. Meer weten over deze koppeling?Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Gemeente Breda zet Publieksportaal van DiVault in!

  IJsselstein15 juni 2023: Nu 850.000 bouwdossiers van de Gemeente Breda digitaal toegankelijk

  850.000 dossiers met bouwvergunningen van Gemeente Breda zijn toegankelijk gemaakt via een nieuw online portaal. Gekoppeld aan breda.nl en de website van Stadsarchief Breda vind je daar ruim een half miljoen bouwtekeningen. In dit publieksvriendelijk systeem kan iedereen vanaf 1 juni zelf informatie vinden over bijvoorbeeld een huis of een gebouw, en die daarna direct downloaden. Wethouder Boaz Adank lanceerde het portaal officieel op dinsdag 13 juni. Wethouder Boaz Adank: "Voorheen waren bouwdossiers van panden in Gemeente Breda alleen fysiek te bekijken. Je moest een bezoekje brengen aan het Stadskantoor of het stadsarchief om ze in te zien en er kopieën uit te maken. Dat hoeft nu niet meer. Dat scheelt onze inwoners, maar ook architecten, aannemers en onderzoekers, heel veel tijd. En daar zijn we erg blij mee. Het is een mooie upgrade in onze dienstverlening.’’

  2,3 miljoen scans
  De bouwvergunningen zijn een aantal jaar geleden allemaal gedigitaliseerd: ruim 1,5 kilometer in totaal, zo’n 2,3 miljoen scans! Al een grote stap vooruit, alleen moest je nog enkele werkdagen wachten totdat het dossier per mail werd toegestuurd. Je ontving dan het complete dossier want een selectie van bepaalde bouwinformatie was niet mogelijk. Het aantal aanvragen was er niet minder om: van 1 november 2019 tot en met 31 mei 2023 werden er 14.470 dossiers opgevraagd.

  Nieuw archief, nieuw portaal
  In het nieuwe portaal zoek je snel en gemakkelijk in de duizenden dossiers en download je gratis met enkele klikken precies wat je nodig hebt. Deze digitale bouwvergunningen zijn het nieuwe origineel en vervangen de oude papieren variant. De papieren vergunningen zijn grotendeels vernietigd. Er wordt een representatieve selectie met fysieke bouwvergunningen bewaard. 

  Hier lees je meer over het inzetten van het Publieksportaal van DiVault

  Via deze link is het publiek portaal te benaderen.

  Vragen over dit traject? Voor meer informatie kunt u terecht bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Op de foto (van links naar rechts): Ynze ALkema (Hoofd Stadsarchief Breda), Boaz Adank (Wethouder wethouder Veiligheid en Zorg & Eerste locoburgemeester) en Hans Mannaert (CEO DiVault)

   

 • Gemeente Gouda kiest voor pre-depot DiVault

  IJsselstein9 juni 2023: Gemeente Gouda brengt zaaksysteem naar pre-depot van DiVault

  Voor het duurzaam bewaren van Verseon-bestanden heeft de gemeente Gouda de samenwerking gezocht met DiVault om de informatie te organiseren, mappen, migreren en uiteindelijk op te nemen in het pre-depot van DiVault. DiVault levert zowel het duurzame platform als de technische datakennis om het proces te begeleiden. Verseon is de eerste omgeving die opgenomen zal worden in het pre-depot. Inmiddels zijn ook andere (passieve en actieve) omgevingen gedefinieerd die duurzaam te bewaren informatie bevatten die op een later moment worden opgenomen in het pre-depot.

   Fotobijschrift: Annemieke van Burg, programmamanager Geheugen van Gouda en Strategisch informatieadviseur snijdt de taart aan om de samenwerking te vieren. 

   

   

   

 • Raadsvergaderingen duurzaam in het e-depot van Gemeente Coevorden

  IJsselstein9 juni 2023: Gemeente Coevorden brengt 1180 raadsvergaderingen naar het e-depot

  Gemeente Coevorden is gestart met een nieuwe leverancier voor het vastleggen van haar raadsvergaderingen. De data uit het eerdere systeem wilde de gemeente daarom duurzaam veiligstellen. Het al aanwezige e-depot van DiVault is dan een goede oplossing aangezien dit platform geschikt is voor zowel over te brengen informatie als informatie die mogelijk nog vernietigd moet worden. RIS-leverancier GemeenteOplossingen heeft een export van de oude omgeving aangeleverd. Deze export is door onze dataspecialisten geanalyseerd, gemapt naar de standaarden TMLO/ORI, verrijkt, gemigreerd en uiteindelijk opgenomen in het e-depot van de gemeente Coevorden. Zo zijn alle bestanden voor de toekomst vindbaar, beschikbaar, leesbaar, interpreteerbaar en betrouwbaar. Mooi project en een goede samenwerking tussen de gemeente Coevorden, GemeenteOplossingen en DiVault!

 • Waterschap Zuiderzeeland start met een pre-depot

  IJsselstein20 januari 2023: Samenwerking Waterschap Zuiderzeeland & DiVault een feit!

  Heel enthousiast zijn we over de samenwerking met onze nieuwe klant Waterschap Zuiderzeeland. Maandag 18 januari jl. tekenden afdelingsmanager en CIO Jan Boeije van het waterschap en Hans Mannaert van DiVault het contract in Lelystad. Het waterschap kiest voor de pre-depotoplossing van DiVault om alle reeds bestaande informatie veilig en duurzaam te bewaren zodat deze informatie voor de toekomst ook toegankelijk blijft. DiVault levert niet alleen het platform maar zal ook de migratie van een aantal oude softwareomgevingen ondersteunen zoals het zaaksysteem Verseon. 

  Waterschap Zuiderzeeland is de waterbeheerder in Flevoland en een klein deel van Friesland en Overijssel. Waterschap Zuiderzeeland zet zich in voor droge voeten en goed, voldoende en veilig water, in samenwerking met gemeenten, provincies, natuur- en maatschappelijke organisaties, belangenbehartigers en andere waterschappen.

   

 • Gemeente IJsselstein en Montfoort starten met pre-depot.

  IJsselstein11 november 2022: gemeente IJsselstein en Gemeente Montfoort gaan pre-depot in gebruik nemen.

  Aangezien de gemeente IJsselstein en gemeente Montfoort besloten hebben om ieder zelfstandig verder tMontfoorte gaan moest er een oplossing gevonden worden om de informatie in het gezamenlijke zaaksysteem Mozard veilig te stellen. Na onderzoek van KB&P is gekozen voor de oplossing van het pre-depot van DiVault. DiVault levert niet alleen de digitaal duurzame digitaal bewaarplaats maar verzorgt/ondersteunt ook het gehele proces van selectie, ontvlechting, mapping, migratie en opname van alle data vanuit Mozard naar het (pr)e-depot. Alles in nauwe samenwerking met de medewerkers van beide gemeenten. Zodra de informatie is opgenomen is deze direct toegankelijk voor de geautoriseerde ambtenaren en kan te zijner tijd worden vernietigd of worden overgebracht naar het e-depot van het RHC Rijnstreek & Lopikerwaard.

   

 • Streekarchief Voorne-Putten kiest voor DiVault

  logo SAVP10 mei 2022: Streekarchief gunt aanbesteding E-depot aan DiVault

  Het Streekarchief Voorne-Putten (SAVP) heeft, samen met de aangesloten gemeenten: Nissewaard, Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne, na een uitgebreid en zorgvuldig aanbestedingstraject gekozen voor het E-depot van DiVault. Het E-depot is een start voor het archief en de aangesloten gemeenten om actief invulling te geven aan een duurzaam digitaal archiefbeleid. Het samengaan van de gemeenten Hellevoetsluis, Westvoorne en Brielle per 1 januari 2023 tot de gemeente Voorne aan Zee, zorgt ervoor dat er nu behoefte is aan een veilige bewaarplaats voor de bestanden uit die systemen die vervangen worden. De keuze voor DiVault betreft dan ook niet alleen de keuze voor een duurzaam (e-)depot maar ook voor een partner met de benodigde kennis en ervaring om die informatie te organiseren en op te nemen.

  Voor meer informatie kunt u terecht bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Centric en DiVault gaan samenwerken op het gebied van Digitale Duurzaamheid

  Gouda/Beverwijk, 21 december 2021- Centric, een van de grootste IT-dienstverleners van Nederland, gaat een partnership aan met DiVault, specialist van eDepot-oplossingen.

  Met de samenwerking geven Centric en DiVault klanten de mogelijkheid om informatiebeheer vorm te geven tijdens de gehele levenscyclus van informatie: van het ontstaan van informatie bij het primaire proces, het gebruik van de informatie, het beheren van de informatie voor overdracht naar een archiefbewaarplaats (predepot) én de lange termijn preservatie van informatie.

  Digitale Preservatie  Veel ondersteunende oplossingen richten zich op het actieve proces. Het beheren van de informatie voor jaren daarna is niet bij alle applicaties even goed in beeld. Gemeenten en leveranciers zijn hier met een inhaalslag bezig. Centric en DiVault combineren samen de kennis van processystemen met de kennis van digitale preservatie. Hiermee kunnen processystemen worden uitgebouwd voor beter preserveren. Maar ook zorgt deze verbinding voor écht archiving by design.

  Betere Ketenregie  Met de vaststelling van het MDTO is er nu een uitbreidbaar metadatamodel om alle gemeentelijke informatie te kunnen preserveren. Het vervolg is dat leveranciers gezamenlijk de koppelingen moeten realiseren om de informatie uit systemen beschikbaar te maken. DiVault en Centric kunnen in de samenwerking deze koppelingen gezamenlijk uitwerken en beproeven per domein. Daarmee ontstaat pas echt regie op informatie in de keten.

 • Gemeente Westland gunt aanbesteding e-depot aan DiVault

  Westland1 oktober 2021: e-depot wordt centraal informatiedepot Gemeente Westland

  Gemeente Westland heeft, na een uitvoerige testfase, de aanbesteding voor het E-depot gegund aan DiVault. Met deze keuze wil de gemeente een centraal informatiedepot inrichten waarin zowel gedigitaliseerde stukken als afgesloten duurzaam te bewaren digitale stukken uit Zaak, VTH en Videotulen systemen. Het E-depot maakt onderdeel uit van het gemeentelijk programma Klant In Beeld, Informatie Op Orde (KIBIOO). Een goed en gedegen vernietigingsproces binnen het E-depot was een belangrijke voorwaarde binnen het prgramma van eisen.

   

 • Gemeente Zeist gaat data Corsa en PerfectView veiligstellen in E-depot DiVault

  Gemeentehuis Zeist24 september 2021 Gemeente Zeist kiest voor E-depot DiVault voor duurzaam bewaren digitale informatie.

  Gemeente Zeist is druk bezig een nieuw zaaksysteem in gebruik te nemen. Voor het duurzaam bewaren van de informatie van de te vervangen Corsa en PerfectView applicaties die niet wordt overgebracht naar het nieuwe zaaksysteem, kiest de gemeente Zeist voor het digitale depot / E-depot van DiVault. DiVault zal samen met de gemeente Zeist en de systeemleveranciers van Corsa (BCT) en PerfectView (IlionX) de transitie verzorgen naar het E-depot. Het betreft zowel te vernietigen als over te brengen informatie. Groot voordeel van het direct opnemen van de informatie in het E-depot is dat niet alleen de toegankelijkheid maar ook de kwaliteit en duurzaamheid voor de toekomst is geborgd. Doelstelling is om voor eind 2021 het traject te hebben afgerond. 

   

 • Samenwerking A2 Gemeenten zetten E-depot in voor Verseon bestanden.

  A2 gemeenten5 augustus 2021: Gemeenten Valkenswaard, Cranendonck en Heeze-Leende aan de slag met E-depot.

  Voor het duurzaam bewaren van de dossiers in het verouderde DMS systeem Verseon gaat Samenwerking A2 gemeenten het E-depot van DiVault gebruiken. Het traject start 1 september 2021 en doel is om eind 2021 alle te bewaren bestanden vanuit Verseon te hebben opgenomen in het E-depot zodat de Verseon applicatie kan worden afgesloten. Aangezien de betrokken gemeenten ook zijn aangesloten bij het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven kan, voor de bestanden waar dat van toepassing is, op termijn eenvoudig worden overgebracht naar het E-depot van het RHCe. Na het Verseon project zal hetzelfde traject worden doorlopen met de bestanden uit het VTH systeem Squit XO van Roxit wat eveneens wordt uit gefaseerd.

 • Gemeente Laarbeek ook aan de slag met E-depot-Uitplaatsing

  Laarbeek1 juli 2021: Gemeente Laarbeek start E-depot traject.

  In navolging van de Gemeente Bladel en de Gemeente Someren gaat per 1 juli 2021 ook de Gemeente Laarbeek aan de slag met hun eigen E-depot. Zo kunnen zij zelf hun informatie die duurzaam moet worden bewaard organiseren en veiligstellen. Indien nodig conform de selectielijst vernietigen danwel overbrengen naar het E-depot van het RHC Eindhoven. 

 • Gemeente Someren start met E-depot-Uitplaatsing.

  Stadhuis Someren1 juni 2021: Gemeente Someren kiest voor E-depot DiVault!

  Om in eerste instantie de gedigitaliseerde bouwvergunningen, die nog niet hoeven te worden overgebracht, op orde te maken, kiest de gemeente Someren om aan de slag te gaan met E-depot-Uitplaatsing van DiVault. Hiermee kunnen in de nabije toekomst ook andere te vernietigen stukken uit meerdere bronsystemen georganiseerd en beheerd worden. Overbrenging naar het RHC Eindhoven, die eveneens gebruik maakt van het E-depot van DiVault, is hiermee enorm vereenvoudigd en beperkt zich tot een spreekwoordelijke "druk-op-de-knop". In navolging van de gemeente Bladel is de gemeente Someren de 2e gemeente in de regio die zelf aan de slag gaat met het E-depot om hun informatie duurzaam op orde te maken. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het RHC Eindhoven en DiVault.

 • Vernietigen in het E-depot NU mogelijk !

  Vernietigen15 september 2021 Vernietigingsproces beschikbaar in E-depot DiVault

  In nauwe samenwerking met de klanten van het E-depot van DiVault is het vernietigingspoces vastgesteld en vervolgens ingericht in het E-depot van DiVault. Met de recente software release kunnen nu alle DiVault E-depot klanten standaard gebruik maken van deze extra functionaliteit. Dit is het sluitstuk om UITPLAASTING in het E-depot mogelijk te maken. Hiervoor waren al de autorisatie en mutatiemogelijkheden aanzienlijk uitgebreid, aangezien voor uitplaatsing meer functies gewenst zijn dan voor overbrenging. Vernietiging biedt niet alleen archieven de mogelijkheid om hun diensten uit te breiden maar ook archiefvormers de gelegenheid om zelf het E-depot in te zetten binnen hun eigen informatiearchitectuur. Aansluiten op actieve bron/zaaksystemen en het opnemen van informatie uit (oude) DMS zijn nu eenvoudig op te pakken. Ook is het nu mogelijk om het E-depot als Pre-depot of RMA te gebruiken ter voorbereiding van eventuele definitieve overbrenging naar het E-depot van een (externe) archiefinstelling.

  In verband met grote belangstelling wordt het webinar van 11 mei 2021 herhaald.

  Voor meer informatie zie ons webinar Vernietigen of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Migratie informatie DMS systeem naar E-depot

  Stadhuis OldambtDe gemeente Oldambt neemt volledige DMS inhoud op in het E-depot.

  DiVault heeft in opdracht van de gemeente Oldambt de volledige inhoud van het oude DMS systeem Corsa, opgenomen in het E-depot. Het betreft meer dan 550.000 bestanden met zowel te vernietigen als duurzaam te bewaren informatie. Op basis van een door DiVault aangeleverde technische analyse hebben de DIV medewerkers van de gemeente  gezorgd dat informatie opgeschoond en verrijkt werd alvorens deze ge-exporteerd, georganiseerd en ge-ingest werd in het E-depot. Het Corsa-systeem is hiermee volledig afgebouwd en de ambtenaren kunnen de bijgewerkte en geselecteerde informatie nu direct raadplegen via het E-depot. Gezien de uitgebreide en gebruikersvriendelijke zoekmogelijkheden zijn de eerste reacties zeer positief. Het gebruik van het E-depot als centrale informatiebron is daarmee ook enorm toegenomen.

  Voor meer informatie over het projectmatig uitfaseren van uw oud (DMS) sotware systeem neem dan contact op met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Eerste Drentse gemeente aan de slag met E-depot.

  Foto Coevorden8 december 2020: Gemeente Coevorden start met E-depot DiVault!

  De gemeente Coevorden is benoemd tot culturele gemeente van Drenthe voor dit en komend jaar. Dit is mede de aanleiding om te starten met het op orde en toegankelijk maken van te bewaren digitale (culturele en gemeentelijke) bestanden. Afgelopen maand is daar een overeenkomst getekend met DiVault om ook Coevorden cultureel digitaal te tonen aan het publiek. Uiteraard is dit het begin om digitale duurzaamheid breed in de gemeente te organiseren en te verankeren. Zover bekend is de Gemeente Coevorden de eerste gemeente in de provincie Drenthe die deze stap neemt.

 • DiVault op LIVE ! 2021

  LIVE! 2021   DiVault demonstreert E-depot tijdens Systemen in Beeld event LIVE! 2021. 

  Op donderdag 4 maart 2021 organiseert KBenP hun jaarlijks Systemen in Beeld event. Dit keer, in verband met Covid-19, online. DiVault doet hieraan voor het eerst mee en zal een inkijk geven in het E-depot en de mogelijkheden voor gebruik binnen de lokale overheid. Zowel voor organisaties die het archiefbeheer zelf uitvoeren als in gemeenschappelijkheid is het E-depot goed bruikbaar en kan, naast het invullen van de archieftaak, een belangrijke bijdrage leveren in het organiseren en op orde brengen van overheidsinformatie. 

  Voor meer informatie zie: https://systemeninbeeld.nl/live-2021/ 

 • E-depot beheer & ontwikkelproces ISO27001 gecertificeerd !

  ISO27001 DiVault29 januari 2021 DiVault ISO27001 gecertificeerd!

  Na de positieve audits in november en december 2020 is het DiVault E-depot volledig ISO27001 gecertificeerd! De datacenters waarin de systemen staan voldeden al jaren aan de eisen van beveiligingsrichtlijnen van ISO en nu zijn de ontwikkel en beheerprocessen voor en rond het E-depot ook grondig getoetst met een positief resultaat. Hiermee is de volledige E-depot omgeving zowel fysiek als de processen ISO27001 goedgekeurd. DiVault voert zowel de ontwikkeling als het onderhoud van het E-depot volledig in eigen beheer uit en daarmee is dit certificaat een mooie bevestiging van het kwaliteitsniveau van de organisatie.

 • Gemeente Bladel krijgt eigen E-depot

  PHOTO 2020 11 16 17 56 313 november 2020: Gemeente Bladel start met eigen E-depot

  De gemeente Bladel is aangesloten bij het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven voor haar over te brengen archieven. De gemeente heeft echter de behoefte om digitale informatie, die uiteindelijk moet worden overgebracht, al eerder op te nemen in het E-depot. Op deze manier kunnen zij zelf zorgdragen dat informatie direct goed georganiseerd en compleet is zodra overbrenging aan de orde is. Het gaat hier om gedigitaliseerde bouwdossiers en bestanden uit het Corsa DMS. Om uitplaatsing mogelijk te maken heeft DiVault voor de gemeente Bladel een eigen tenant ingericht binnen het DDO/E-depot van het RHCe. De gemeente Bladel kan zo zelfstandig de stukken opnemen in hun E-depot tenant en aldaar indien nodig bewerken, totdat deze definitief worden overgebracht naar het DDO/E-depot van het RHCe. Daarbij is de gemeente volledig verantwoordelijk voor het beheer van hun E-depot en wordt hierbij ondersteund door DiVault. Met het in gebruik nemen laat de gemeente Bladel zien dat een E-depot ook toegankelijk is voor kleinere gemeenten. In verband met de richtlijnen rond Corona wordt de raadzaal van de gemeente gebruikt om de E-depot trainingen/overleggen te houden.

 • Stadsarchief Delft kiest voor E-depot van DiVault

  IMG 027829 september 2020 DiVault wint aanbesteding E-depot Stadsarchief Delft

  Stadsarchief Delft: Archiefdienst voor de gemeenten Delft, Midden-Delfland, Pijnacker- Nootdorp en Rijswijk heeft na een uitgebreide aanbesteding het leveren van een E-depot voorziening met bijbehorende dienstverlening gegund aan DiVault, onderdeel van R5-projects BV. De komende 4 tot 6  jaar gaat DiVault samen en voor het Stadsarchief Delft een E-depot voorziening inrichten en diverse digitale duurzaam te bewaren informatiestukken organiseren, opnemen, preserveren en beschikbaar stellen.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 085-0090330.

   

 • Bijeenkomst Stichting Digitale Duurzaamheid ihkv Anonimiseren

  stddBijeenkomst StDD: Anonimiseren noodzakelijk of niet?

  De Stichting Digitale Duurzaamheid is voornemens om een thema bijeenkomst te houden over het nut of noodzaak rond anonimiseren van digitale archiefinformatie. Mede door de vele richtlijnen die de verschillende wetgevingen zoals AVG, WOO en Archiefwet met zich meebrengen, welke soms tegenstrijdig zijn, is het wel of niet beschikbaarstellen van openbare archiefinformatie een groot vraagstuk geworden. Commerciele partijen spelen daar handig op in met een veelvoud van mogelijke diensten en oplossingen rond dit vraagstuk. De stichting laat een aantal sprekers met elk hun eigen invalshoek zoals: een archivaris, een jurist, een archiefdirecteur en een specialist ohgv van anonimiseren, aan het woord om dit vraagstuk vanuit diverse invalshoeken te belichten. Definitieve agenda en locatie volgen medio oktober zodra duidelijk is of de Corona ontwikkelingen het toelaten om een bijeenkomst te houden. Maximum aantal deelnemers is 50 en kostenloos voor organisaties die donateur zijn van StDD. Voor voorlopige aanmelding kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mvv Bijeenkomst StDD.

  In verband met Corona heeft het bestuur besloten om de bijeenkomst verschuiven naar het voorjaar van 2021. Heeft u interesse dan kunt u dat melden via genoemd e-mail adres. Wij zullen u dan tzt persoonlijk informeren.

   

 • RHC Rijnstreek & Lopikerwaard kiest voor E-depot DiVault

  rhc rijnstreek en lopikerwaard21 juli 2020 RHC R&L kiest voor E-depot DiVault.

   
  Het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek & Lopikerwaard te Woerden heeft een SLA getekend voor het in gebruik nemen van het E-depot van DiVault. Na een lange evaluatie periode waarin een marktverkenning en een proeftuin is uitgevoerd is besloten om met DiVault in zee te gaan. Frank van Rooijen,  Streekarchivaris en Directeur van het RHC R&L, heeft een SLA met DiVault getekend. Doelstelling is om in 2020 ervaring op te doen met het E-depot om in 2021 te starten met de aangesloten gemeenten. Een koppeling met het collectiebeheersysteem Atlantis van DEVENTiT is onderdeel van het traject.
   
  Voor informatie kunt u contact opnemen met H. Mannaert (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
  Zie ook het nieuwsbericht op de website van RHC Rijnstreek en Lopikerwaard.
 • RHCe verlengt samenwerking met DiVault!

  Logo RHCe25 maart 2020 RHCe verlengt overeenkomst met DiVault!

  Regionaal Historisch Centrum Eindhoven / RHCe en DiVault verlengen hun samenwerking bij de duurzame opslag van documenten en collecties E-depot/Duurzame Digitale Opslagvoorziening  voor in beginsel 6 jaar. 
   
  De afgelopen twee-en-half jaar is een prima basis gelegd voor de ontwikkeling en professionalisering van deze voorziening en de dienstverlening daarbij.  De samenwerking  zal de komende jaren worden doorgezet; doel is om de RHCe-verantwoordelijkheid 'duurzaam digitaal archiveren' van steeds meer inhoud, en een toenemend bereik te voorzien, in het belang van gemeenten, burgers en instellingen.

   

 • TMLO praktijk workshop groot succes!

  logo tmloDe in april gestartte individuele workshops over het toepassen van TMLO in de praktijk is een groot succes. Inmiddels hebben meerdere gemeenten, erfgoedinstellingen en waterschappen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in een halve dag aan de slag te gaan met TMLO. Vooral de mogelijkheid om eigen ervaringen te delen met die van consultants van DiVault biedt veel houvast om verder te gaan met het toepassen/introduceren van TMLO binnen de eigen organisatie.

  Mocht u geinteresseerd zijn in deze workshop dan kunt u een mail sturen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van TMLO workshop of neem contact op met Hans Mannaert via telefoonnummer 085-0090330.

Events

Op donderdag 12 oktober 2023 organiseert DiVault haar jaarlijkse Open Dag! 

Het gratis event op donderdag 12 oktober is voor zowel onze klanten als andere geinteresseerden van de Rijksoverheid of lagere overheden. Ook deelnemers uit andere markten waarin digitale duurzaamheid een belangrijk thema is, zijn van harte welkom. Om de interactie zo groot mogelijk te laten zijn is de opzet klein en het aantal plaatsen beperkt.

12:00 Ontvangst/ inloop en lunch in Bit-Meetcenter Ede

13.00   Opening                                                                                   

Daarna een mooi programma met: Jan Verloop, medewerker van team DIV Gemeente Bodegraven -Reeuwijk spreekt samen met Adriaan Mol van Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard (Adviseur Digitale archieven) over hun samenwerking om vervroegd over te brengen vanuit een zaaksysteem. Hoe kan je goed samenwerken als gemeente met archief en andersom.

Ook spreekt hoofd Stadsarchief van de Gemeente Breda Ynze Alkema. Hij is ook voorzitter van de Stichting Digitale Duurzaamheid. Zijn presentatie gaat over hoe het Stadsarchief Breda 850.000 bouwvergunningen toegankelijk maakte via het nieuwe Publieksportaal. 

Els van de Loo, Chief Preservation Officer bij de Gemeente Delft/ Erfgoed Delft vertelt over haar visie en ervaringen met het e-depot en het koppelen van het collectiebeheersysteem aan het e-depot en Jan Boeije over het beheer en (her)gebruik van informatie in het pre-depot van DiVault. Jan is werkzaam als Afdelingsmanager Dienstverlening en informatie & CIO bij Waterschap Zuiderzeeland.

16.15    Afronding door Hans Mannaert

16:30 Borrel met hapjes 

De locatie is het makkelijkst met eigen vervoer te bereiken. Het openbaar vervoer van het station Ede naar de congreslocatie is niet optimaal. Hou rekening met langere reistijd. Er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Voor vragen kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-23584844.

Inschrijven? Klik op onderstaande link:

Nu bij Eventbrite

Tot 12 oktober!

Praktijkopleiding e-depot in één dag (voor functioneel beheerders)

In november 2023 organiseert DiVault weer een praktijkopleiding e-depot. Speciaal voor nieuwe medewerkers of voor medewerkers die behoefte hebben aan het opfrissen van hun e-depotkennis!

De cursisten worden globaal geïnformeerd over de technische architectuur en de opbouw van het e-depot. De focus ligt op het functionele beheer van de e-depotomgeving. Hierbij wordt vooral aandacht besteed aan de beheertaken en het ingest-proces.

Wat leert/ weet u na één dag:

 • Kennis nemen van de architectuur van de e-depotoplossing;
 • Het kunnen aanmaken van organisatie-tenants;
 • Autorisaties aan gebruikers toekennen op basis van groepen/rollen/rechten (het inrichten van een autorisatiematrix);
 • Het kunnen opnemen van archiefinformatie in e-depot;
 • Configureren Publiek Portaal Pro;
 • Het kunnen uitvoeren van beheertaken, zoals o.a.:

-Metadata aanpassen;

-Relaties leggen tussen records;

-Geavanceerd zoeken en bulkverwerking;

-Vernietiging;

-Verwijdering;

-Export;

-Rapportages;

-Raadplegen van logging;

-Instellen openbaarheidsbeperkingen;

-Bestanden actief/passief publiceerbaar maken

-Instellen vertrouwelijkheden;

-Instellen gebruiksrechten;

-Het kunnen uitvoeren van zoekvragen m.b.v. diverse zoekprofielen.

Na afronding van de cursus ontvangt u een verklaring van deelname.

De opleiding duurt van 09:00 tot ongeveer 17:00. Bij de cursus zit een koffie-arrangement en voor een lekkere lunch wordt gezorgd (met allergieën of dieetwensen zal rekening gehouden worden).

Locatie: Beverwijk (onze nieuwe locatie vanaf 1 juni ligt 200 meter van station Beverwijk af. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer en auto!)

 Maximum aantal deelnemers per dag: Acht (advies i.v.m. interactie)

Kosten: € 495 euro p.p. (ex btw). Schrijf u nu in! 

Gratis webinar 'Migreren van e-Suite naar het pre-depot'

In het najaar organiseren we een nieuw webinar 'Migreren van e-Suite naar het pre-depot. We laten hier zien hoe we in 5 stappen alle data migreren naar het pre-depot van DIVault. 

Bent u ook op zoek naar een oplossing om alle data uit uw zaaksysteem zoals e-Suite veilig te stellen? Door middel van een data-analyse kan DiVault uw data al geordend migreren naar het pre-depot. Dit heeft als voordeel dat u nog niet hoeft over te brengen. Wel heeft u grip op uw informatie! In het pre-depot kunt u vernietigen en/of bewerken. U kunt het daarna overbrengen naar het e-depot. Dit kan een e-Depot van DiVault zijn of van een andere leverancier. 

Wij zijn bij diverse gemeentes al bezig met dit traject (Migratie e-Suite). In het najaar hebben we deze trajecten afgerond en laten we u de beste voorbeelden zien van dit traject. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor ons webinar en u krijgt bericht wanneer het webinar is gepland. 

Informatie over cookies

Cookies zijn korte rapporten die via uw browser worden verzonden en opgeslagen op de harde schijf van de computer van de gebruiker wanneer deze verbinding maakt met een web. Cookies kunnen worden gebruikt om gebruikersgegevens te verzamelen en op te slaan terwijl ze verbonden zijn om u de gevraagde services te bieden. Cookies worden gebruikt indien de website de neiging heeft deze niet te bewaren. Cookies kunnen van de website of van derde zijn.

Er zijn verschillende soorten cookies:

 • Technische cookies die gebruikersnavigatie vergemakkelijken en het gebruik van de verschillende opties of diensten die door het internet worden aangeboden. Om de sessie te identificeren, toegang tot bepaalde gebieden mogelijk te maken, bestellingen, aankopen, het invullen van formulieren, registratie, beveiliging, faciliterende functionaliteiten (video's, sociale netwerken, enz..).
 • Maatwerk cookies waarmee gebruikers toegang hebben tot diensten op basis van hun voorkeuren (taal, browser, configuratie, enz ...).
 • Analytische cookies die anonieme analyse van het gedrag van website gebruikers mogelijk maken en waarmee gebruikersactiviteit kan worden gemeten en navigatieprofielen kunnen worden ontwikkeld om de websites te verbeteren.

Dus wanneer u onze website bezoekt, in overeenstemming met artikel 22 van Wet 34/2002 van de Informatiemaatschappij (GDPR), hebben we u om toestemming gevraagd voor het gebruik ervan. Dit alles om onze services te verbeteren. We gebruiken Google Analytics om anonieme statistische informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van onze site. Cookies die worden toegevoegd door Google Analytics vallen onder het privacybeleid van Google Analytics. Als u wilt, kunt u cookies van Google Analytics uitschakelen.

Houd er echter rekening mee dat u cookies kunt in- of uitschakelen door de instructies van uw browser te volgen.

© 2023 DiVault