Skip to main content

DiVault Webinars 2024

Nieuws

Gepubliceerd op:

DiVault organiseert in 2024 wederom een reeks boeiende over essentiële onderwerpen binnen het duurzame informatiebeheer. Als u geïnteresseerd bent in het optimaliseren van uw processen en het verkennen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale duurzaamheid, dan nodigen wij u graag uit onze webinars bij te wonen! 

Welke onderwerpen kan je van ons verwachten? 

24 Juni 2024 – Publiceren via de WOO

We laten zien hoe u met het DiVault WOO portaal efficiënt kunt publiceren conform de WOO richtlijnen en gekoppeld aan de WOO-index. Dit nieuwe portaal is in samenwerking met klanten ontwikkeld Recent hebben wij samen met Waterschap Zuiderzeeland met succes het referentietraject van KOOP doorlopen.

Inschrijven? Schrijf je hier in

Later dit jaar komen de volgende onderwerpen aan bod:  

Bestemmingsplannen

Hoe archiveert u uw oude nieuwe bestemmingsplannen? Met de komst van het Digitaal Stelsel Omgevingswet dienen (decentrale)overheden zorg te dragen voor een goede archivering van al hun bestemmingsplannen. DiVault heeft een module ontwikkeld waarin IMRO bestanden duurzaam kunnen bewaard en beheerd maar ook beschikbaar worden gesteld.

Pre-Depot als Centraal Informatiebewaarplaats

Verken de voordelen van een pre-depot als duurzame bewaarplaats en hoe het platform u kunt ondersteunen bij de grip op uw informatie. Hoe archiveer je informatie vanuit actieve en passieve (bron) applicaties? Hoe pak je een migratie aan van een oude applicatie? Kennis en een goede samenwerking met archiefvormers is daarbij essentieel.

Daarnaast zullen webinars georganiseerd worden over nieuwe of verbeterde functionaliteiten binnen ons platform: 

  • Digitale overbrenging vanuit Pre-depot naar E-depot: Overbrengingsmodule 
  • Publicatie conform AVG en Auteurswet: Publieksportaal Pro 
  • Archiveren en publiceren van Particuliere archieven en Collecties. 

Binnenkort meer informatie! Houd onze communicatiekanalen in de gaten voor aankondigingen van data en onderwerpen. Heb je vragen of interesse? Neem gerust contact met ons op, en wij sturen u graag meer informatie toe, inclusief inschrijflinks.