Over DiVault

 

                          

Doelstelling van DiVault is het duurzaam preserveren, beheren en ontsluiten van cultuurhistorisch of economisch waardevolle digitale informatie. Hierbij richten wij ons specifiek op de 3 volgende kernactiviteiten:

1. Het ontkoppelen van digitale informatie vanuit hun bronomgeving (applicatie) naar een standaard formaat en het vervolgens overbrengen naar een E-depot..Ondersteuning bij de inrichting van organisatie en processen rond het E-depot.

2. Het beheren en preseveren van digitale informatie voor de (zeer) lange termijn binnen ons eigen E-depot cloud archief.

3. Het beschikbaar stellen van digitale informatie op een gebruikersvriendelijke manier. Het ontwikkelen van nieuwe/verbeterde diensten op basis van infromatie vanuit het digitale archief.

  

                

      

 

 

 

.

DiVault levert dus niet alleen een digitale archiefdienst (E-depot) maar ondersteunt haar klanten gedurende het gehele proces van: hoe implementeren wij een E-depot in onze huidige informatielandschap en beheer omgeving. Hoe ontsluiten wij informatie vanuit de bestaande bronapplicaties. Het duurzaam bewaren in het E-depot zelf en het toegankelijk maken van de informatie vanuit het E-depot.

DiVault legt zich volledig toe op het vraagstuk van digitale duurzaamheid. In eerste instantie binnen de overheid en culturele sector maar ook in die markten waar het organiseren en preserveren van langdurig te bewaren digitale informatie noodzaak is. Denk hierbij aan de gezondheidszorg, financiele markt en research-omgevingen. De afgelopen jaren hebben wij al meer dan 60 gemeenten, erfgoedinstellingen, waterschappen, waterbedrijven en musea ondersteund om invulling te geven aan hun specifieke vraag rond digitale duurzaamheid/het E-depot.

Achter DiVault staan: Stichting Digitale Duurzaamheid, R5-projects, Solcon en D-centralize. 

 

De Stichting Digitale Duurzaamheid heeft als doel de continuiteit te borgen van de E-depot dienst van DiVault. Klanten van DiVault worden uitgenodigd om donateur te worden van de stichting. De stichting gaat overeenkomsten aan met toeleveranciers van DiVault maar doet ook, samen met haar leden, onderzoek naar vraagstukken binnen het domein van duurzaam digitaal archiveren. Uitkomsten van deze onderzoeken kunnen gebruikt worden voor de ontwikkeling van de het E-depot van DiVault. 

 

R5-projects ondersteunt sinds 2006 haar klanten, binnen de overheid en het bedrijfsleven, met IT-advies, informatie en storagestrategie en -architectuur, archivering, certificering, project- en interimmanagement. R5-projects werkt samen met 60 top IT en informatiespecialisten die ruim hun sporen hebben verdient binnen zowel de overheid als zakelijke markt.

 

Solcon is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in Datacenter en netwerkdiensten en is gevestigd in Dronten. Dit doen zij ook voor DiVault. De hardware systemen van DiVault staan in de twee datacenters van Solcon in Apeldoorn en Dronten. Solcon levert fysieke hardware ondersteuning op de DiVault omgeving en samen met DiVault engineers bemannen zij de servicedesk zodat eventuele vestoringen snel worden opgelost.

 

D-centralize is een innovatief Nederlands Software bedrijf te Eindhoven. D-centralize heeft veel kennis op het gebied van software ontwikkelling met OpenSource producten. D-centralize ondersteunt DiVault bij de ontwikkeling van de DiVault archief beheeromgeving. 

 

DiVault is inmiddels één van de meest complete en innovatieve dienstverleners in Nederland op het gebied van het Digitale Archief. De succesvol afgeronde en lopende projecten met vooruitstrevende klanten binnen de lokale overheid en erfgoedsector hebben aangetoond dat de aanpak van DiVault werkt !