Financiële/juridische markten

Binnen financiële en juridische markten loopt men over het algemeen voor als het gaat om digitale archivering. De Enron case en Basel II zorgen ervoor dat er meer duidelijkheid is over welke richtlijnen er gelden over aansprakelijkheid. Niet alleen voor hardcopy maar ook voor digitale informatie zijn vaak dure voorzieningen getroffen.

Traditioneel zien wij dat veel gebruik gemaakt wordt van optical disks (WORM systemen) en ook de EMC Centera was redelijk succesvol binnen dit segment. Deze systemen hebben echter ook nadelen. Ze zijn duur en inflexibel, bovendien is informatie slecht terugvindbaar. Informatie wordt veelal opgeslagen in originele vorm en herkenning vind meestal plaats op basis van filename. Ook vernietiging is een vraagstuk. Het archief kan dus alleen maar groeien en dat is natuurlijk niet wenselijk.

Beveiliging is essentieel. Vooralsnog wordt de informatie binnen de eigen bedrijfsgebonden omgeving bewaard. Toegang, zeker extern is daarbij kritisch.

De kracht van het DiVault archief is dat het heel flexibel is. Informatie kan zowel in originele vorm als geconverteerde (naar open standaard) formaat worden opgeslagen. Metadatering en metadataverrijking zorgen ervoor dat (archief)informatie toegankelijk wordt voor diegene die daartoe geautoriseerd zijn. Ook mobiel. Met de krachtige zoekmachine van DiVault is informatie overal bereikbaar en goed beheersbaar. Archiefinformatie is niet slechts naslagwerk maar kan juist als kenniscentrum fungeren voor bedrijven.

De DiVault oplossing sluit veelal naadloos aan op de eerder genoemde traditionele WORM, Centera systemen en de migratie naar DiVault is daarom eenvoudig. Meer groeimogelijkheden, betere continuïteit, meer functionaliteit en flexibiliteit tegen een aanzienlijk lagere prijs. Dit  met behoud van veiligheid en conform de strenge voorwaarden van wet en regelgeving (compliancy).