Compliant

De content van het eenmaal opgeslagen informatie object binnen DiVault kan niet meer worden gewijzigd, deze is “immutable”.
Voor het adresseren van de informatie objecten binnen DiVault wordt gebruik gemaakt van een 128-bit Universally Unique ID (UUID). Alleen met behulp van deze 128-bit UUID kan de informatie worden opgehaald.
 
DiVault maakt gebruik van cryptografische algoritmes om de content van een informatie object te verzegelen met een digitale handtekening. Op deze manier wordt, samen met de “immutability”, de authenticiteit en de integriteit van de gearchiveerde informatie gewaarborgd.
 
Door de UUID en de digitale handtekening te scheiden, biedt DiVault daarnaast de mogelijkheid om het hashing algoritme aan te passen naar de meest recente hashing algoritmes.
De informatie die bij DiVault wordt opgeslagen voldoet hiermee aan de meest gangbare compliancy richtlijnen, zoals bijvoorbeeld: Basel II, De Archiefwet, RODIN, ED3 en Sarbanes-Oxley (SOXS).

DiVault is gestart met het behalen van het ISO 27001 certificaat op het gebied van beveiliging. 

Op het gebied van archivering is DiVault gestart met het behalen van het Data Seal of Approval (DSA) en heeft DiVault de eerste belangrijke stappen gezet, samen met het erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, om als eerste E-depot te voldoen aan de Eisen Duurzaam Digitaal Depot (ED3).